Ons verhaal

Ons verhaal

Bart Van Doorne stichtte De Brigade om eigenlijk te blijven doen wat hij al 20 jaar deed als journalist, verhalen vertellen. Want de kracht van een goed verhaal is universeel, of je het nu vertelt aan een tv-kijker of aan een klant.

Vandaag is De Brigade, de Mohikanen geworden, een creatief productiehuis, dat tv-ervaring koppelt aan jong enthousiasme, authenticiteit en aan een diepgaande fascinatie voor mens en maatschappij. Met één doel: het aller- allerbeste verhaal vertellen voor elke klant, voor elk budget.

De oorsprong

 

De Mohikanen is een jong bedrijf, maar beschikt toch al over bijna 20 jaar televisie-ervaring. Want Bart Van Doorne werkte als jonge journalist voor Jambers en Telefacts en woonde vier jaar als correspondent voor VTM in New York. Nadien werd hij hoofdredacteur bij de krant De Morgen en later nog bij de VTM-Nieuwsdienst.

In al die jaren en op al die plekken heeft Bart geleerd wat een goed verhaal is en hoe je het moet vertellen. Die kennis en die ervaring was de perfecte basis voor De Mohikanen.

Onze visie

 

Werken bij De Mohikanen houdt enkele verplichtingen in, werken met De Mohikanen enkele garanties. Hieronder lijsten we op wat we willen zijn, voor onszelf en voor u, de klant. Lees het als onze belofte.

1. Authentiek

Als ervaren vertellers verzoenen we script en authenticiteit moeiteloos. Elk verhaal krijgt zijn script, maar ook de ruimte voor creativiteit en spontaneïteit, zodat het altijd en overal in de eerste plaats echt is.

2. Met gevoel

We vertellen om te raken. We zoeken in elk verhaal die emotie die bijblijft en die het verhaal - en dus ook het merk - warmer maakt.

3. Hart en Hoofd

Elk verhaal vertelt je niet alleen wat je moet weten in je hoofd, maar raakt ook altijd je hart. Omdat het hart het hoofd helpt onthouden.

4. Uniek idee

De Mohikanen heeft geen schuif met ideëen. Voor elke klant bedenken we een idee dat de klant helemaal op het lijf is geschreven en daarom alleen al uniek is.

5. Met liefde

We zijn ambachtslieden. Specialisten met liefde voor het vak. Niet alleen de klant moet tevreden zijn, maar ook wijzelf. En wij zijn alleen maar tevreden als we weten dat we echt alles hebben gedaan voor een maximaal resultaat.

6. Elke euro is goed besteed

Als we bij De Mohikanen een budget opmaken, doen we dat in eer en geweten. En zoeken we naar de goedkopere oplossing. En een budget is heilig. Zonder overleg gaan we er nooit over.

7. Kweekvijver

Voor de medewerkers wil De Mohikanen een plek zijn waar ze hun talenten kunnen ontplooien en waar eigen initiatief gevierd wordt. Een creatieve thuis, waar het hard, maar ook leuk werken is.

8. Audiovisuele partner

De Mohikanen wil voor haar klanten een aanspreekpunt zijn in elke audiovisuele productie. Om te sparren over creatieve ideëen, om verhalen te vertellen en om technisch te ondersteunen.

Het talent

Bart

Zaakvoerder

Bart Van Doorne

Bart moet als zaakvoerder het schip besturen, maar het liefst van al zit ie samen in de montage om een verhaal te vertellen.

Redacteur/Producer

Wout Casier

Soms producer, af en toe reporter en soms ook eens interviewer: Wout rijdt alle gaten dicht. Zijn opleiding Journalistiek en zijn passie voor voetbal maken van Wout de geschikte Mohikaan voor de opdrachten van onze klant Club Brugge.

Mental Coach

Lola

Lola is dé hond van de Mohikanen en zorgt voor dat extra tikkeltje sfeer waar nodig.

Chef Techniek

Jan Debroek

Jan stapt in als Paul er niet is. Heeft al duizenden uren in regies en studios gesleten. Hij is een man van het veld, houdt van het live-gevoel en van de strikte deadline.

Chef Techniek

Paul Van Schoor

Paul is onze man van de techniek. Hij werkt niet vast voor De Mohikanen, maar is het eerste aanspreekpunt als het gaat om knoppen, kabels, draden en schermen.

Op zoek naar een job?

Bij De Mohikanen zijn we altijd op zoek naar goed talent, zelfstandig of in loonsverband.
 Stuur je cv naar ikkanda@demohikanen.com
“People think that stories are shaped by people. In fact, it is the other way around.”
Terry Pratchett