AXA verzekeringen

Axa is een Franse verzekeringsgroep en vermogensbeheerder. De verzekeringsgroep heeft alles voor particulieren en professionelen.

axa verzekeringen
axa verzekeringen

Vraag van de klant

Voor de lancering van hun prestigieuze roadshow wilde Axa verzekeringen hun nieuwe app onder de aandacht brengen. Met die app kan je eventuele schade gewoon filmen en doorsturen naar Axa. Weg paperassen, leve de digitale vooruitgang. Alleen: we moesten daarvoor een filmpje maken met waterschade. Super leuk en uitdagend, maar moeilijker was het feit dat we niet het budget hadden van pakweg Independence Day.

Wat we deden

Creatief zijn en werken volgens budget. Twee waarden die bij ons hoog in onze ‘Missie en Visie’ staan. Omdat we nooit echt realistische waterschade konden filmen zonder tienduizenden euro’s erdoor te jagen, zijn we helemaal uit de box gestapt. En zijn we beland bij misschien wel de beste – of de slechtste – klanten van een verzekeringsmaatschappij. Laurel en Hardy. En we hebben hun legendarische piano-scene herspeeld. Een zeer zware productionele opdracht – rechten clearen in de VS, tienduizend liter water van de trappen gooien, een storyline van bijna 100 jaar oud moderniseren… - maar het is een heerlijk verhaal geworden.

Het eindresultaat

Het was een gedurfde stap van Axa om dergelijk out-of-the-box idee te steunen voor zo’n belangrijke communicatie, maar ze waren super enthousiast. En zij die vooraf sceptisch stonden, werden na het zien van het project fans van het eerste uur.

axa verzekeringen
axa verzekeringen

“G.E.W.E.L.D.I.G”

Michel Vlaemminck
Event Management Distribution at Axa Belgium