Imperial

Imperial Meat Products maakt deel uit van het grootste vleesverwerkend bedrijf in Europa. Ze hebben vijf vestigingen in België.

imperial
imperial

Vraag van de klant

Een how to-video voor het personeel. Personeel dat geen Nederlands spreekt, dat zelfs geen gemeenschappelijke taal heeft. Maar wel moet weten hoe ze veilig en hygiënisch hun werk in de vleesfabriek moeten doen. Want het zijn belangrijke voorschriften en de infobrochures bleven ongelezen aan de fabriekspoorten liggen.

Wat we deden

Witte overall aan, haarnetje op en naar de fabriek. Want we wilden natuurlijk wel een verhaaltje maken van die how to-film. Omdat we vinden dat het ook nog leuk mag zijn om naar te kijken. En in de fabriek merkten we dat de filmpjes eigenlijk superleuk zouden moeten zijn, want ze speelden ze ‘in loop’ af. Ze mochten dus niet snel vervelen.

Daarom zijn we afgestapt van happy getekende figuurtjes en  grote symbolen om aan te tonen wat mag en wat niet. We hebben gewoon een echt verhaaltje verteld. Van de echte mensen die er werken.  Voorzien van een leuk meezingertje, dat niet snel zou vervelen.

Het eindresultaat

Het resultaat waren fluitende werknemers. Het was niet zo dat alle werknemers zich stonden te vergapen aan de televisies – we moeten eerlijk zijn – maar de bedrijfstop stelde na een aantal maanden wel vast dat de veiligheidsvoorschriften strikter werden nageleefd. Bovendien kregen alle nieuwe arbeiders de filmpjes te zien in hun opleiding en zo konden zij sneller aan de slag op de werkvloer.

imperial
imperial

“Al jaar en dag hadden we moeite om onze mensen geïnteresseerd te krijgen in de veiligheidsvoorschriften. Met deze nieuwe filmpjes blijven ze als het ware aan het scherm vasthangen.”

Hein Mahieu
CEO Imperial