Macron

Macron is een Italiaans, sportkleding merk met oog voor detail en unieke stuks. 

macron
macron

Vraag van de klant

Club Brugge, onze grootste klant, kwam bij ons met een groot project. Ze zouden wisselen van kledingsponsor – van Nike naar Macron - en wilden dat verhaal vertellen ‘zoals dat in het voetbal nog nooit is gedaan’. Hoe wisten ze zelf niet, maar ze wilden wel de ambachtelijkheid van hun verhaal beklemtonen. En ze wilden dat we uitvoerig ingingen op de drijfveren van hun project.

 

Wat we deden

We bedachten een hele communicatielijn, waarin we stelselmatig een tipje van de sluier zouden oplichten. Van wie-is-de-nieuwe-sponsor tot hoe-ziet-de-trui-eruit? We hebben volgens de wetten van de televisie vijf verhalen gemaakt over het hele proces, van eerste schetsen tot in de winkel. Om dat verhaal verteld te krijgen, zijn we bij alle protagonisten langsgegaan, tot in Italië toe. Daar hebben we de naaiateliers bezocht, de ceo gesproken en de eerst trui die van de band rolde gekeurd…

Uiteindelijk is de naam Macron sneller gevallen dan gehoopt dus hebben we de montage van de vijf videos wat aangepast. Vijf dagen voor de onthulling van de nieuwe shirts werd het eerste filmpje gelanceerd, tot aan de voorstelling.

Het eindresultaat

De fans waren laaiend enthousiast, “ik zou nu al 1 kopen niet wetende hoe het er uit ga zien! Ik ben benieuwd, en laat dit net de bedoeling zijn….”. Opdracht volbracht!

macron
macron

“Bedankt voor de prachtige filmpjes van uw prachtige ploeg!!!"

Stephane De Coninck
Sales Club Brugge