sMOLtalk (VIER)

Vier is een Vlaamse televisiezender en is structurele partner van Club Brugge, een van onze grote klanten.

vier
vier

Vraag van de klant

Vier belandde bij De Brigade omdat wij zowat alle dagen een camera hebben draaien in en rond voetbalploeg Club Brugge. Met andere woorden: wij kennen de spelers van Club en zij kennen ons. Wij weten dat ze niet graag een lintje doorknippen of een sponsortekst inspreken, zij weten dat we altijd proberen om een commerciële opdracht ook leuk te maken voor hen. Vier wilde hun programma De Mol verbinden met Club Brugge: zolang het seizoen van De Mol liep, wilden ze dat Club daar iets mee zou doen.

Wat we deden

We zochten gewoon de fans van De Mol in de selectie van Club Brugge. En lang duurde die zoektocht niet, want in het team zitten enkele grote fans, die alle afleveringen van alle seizoenen van De Mol hebben gezien, die alle mollen nog bij naam kennen, alsook dat ene moment waarop die mol zich bijna had verraden. Elke week hebben we met hen over het programma gepraat. En elke week gokten ze op hun mol. En elke week klikten minstens 30.000 mensen het filmpje open, om zo dichter bij de speler en bij de mol te komen.

Het eindresultaat

De reeks kreeg als titel sMoltalk en die titel dekt de lading wel. Hans Vanaken en Jelle Vossen vertelden elke week honderduit over wat ze hadden gezien in De Mol en uiteindelijk bleek Jelle al vanaf dag 1 de mol juist te hebben geraden…Niet alleen een topspits dus…

vier
vier