WPG

WPG is een toonaangevende multimediaal bedrijf dat onderdak geeft aan uitgeverij Manteau, De Bezige Bij en de Standaard Uitgeverij. WPG is gericht op het rendabel uitgeven van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen.
WPG
WPG

Vraag van de klant

Het nieuwe boek van hun topschrijver Pieter Aspe promoten. Want het was deze keer een geladen en actueel boek: de katholieke kerk als terroristen en godsdienstfanaten. Dat wilden ze eruit voelen springen. Dat het een verhaal was dat dichtbij kwam, dat bij ons zou kunnen gebeuren, dat heel dicht bij de actualiteit van die dagen kwam.

Wat we deden

Stel je voor dat onze priesters bommen gaan gooien, onze broeders aanslagen gaan plegen. Dat wilden we vangen in 1 idee, in 1 gedachte. Dat beeld werd een groep broeders met kalashnikovs in een kerk.

We hebben gewerkt met bestaande nieuwsbeelden om de actua-waarde te verhogen. Gewoon gegrepen uit de duizenden ‘eye witness-filmpjes’ die voorhanden zijn op het net. 

En om dat te verbinden met het gevoel dat het wel eens onze priesters zouden kunnen zijn, huurden we een kerk in Gent. Een ontwijde kerk natuurlijk. En we sleurden er 14 kalashnikovs binnen.

Het eindresultaat

Alle boeken van Pieter Aspe vliegen over de toonbank, dus dat het met dit boek ook hard ging, zal wel eerder de verdienste van Pieter Aspe geweest zijn dan die van De Brigade. Maar het boek werd wel als maatschappelijk relevant bestempeld, ‘eens geen thriller, maar een actueel verhaal’ werd gefluisterd en gezegd. Missie volbracht.

“De klant wilde het levensecht, wel hij heeft het levensecht gekregen: een arsenaal echte oorlogswapens en een ontheiligde kerk, alles hebben we gedaan om de spanning die Pieter Aspe wou in het verhaal te leggen.”

Bart Van Doorne
De Brigade